Deasupra valului

Old habbits die hard

Posted on: Decembrie 21, 2010

Ştim cu toţii ce înseamnă perioada dinaintea Crăciunului: curăţenie, goana după cadouri, prelungirea exasperantă a aşteptării la casele de marcat, mâncare din belşug, care pentru iubitorii artei culinare tinde să acapareze toată pregătirea, împodobitul bradului, şi alte activităţi de sezon.

Desigur, cei apropiaţi ştiu că am jurat dragoste eternă artei culinare, însă pentru cei care află asta abia acum am să încerc să dezvălui câte puţin din pasiunea mea gastronomică. Iubesc mâncarea, prepararea ei, ingredientele ei aromate, mirosul ei proaspăt şi îmbietor, şi desigur, gustul ei delicios. Nu consider că acest subiect ar trebui tratat cu mai puţină atenţie şi implicare datorită posibilei banalităţi de care poate fi acuzat, fiind vorba până la urmă de o pasiune asemenea grădinăritului sau cântatului.

Şi pentru a nu mă eticheta singură drept „mâncăcioasă” şi atât, vreau să accentuez şi plăcerea gătitului pe care din păcate nu am simţit-o demult din cauza unei convalescenţe enervante. Dar în sfârşit mă pot refugia în bucătărie, unde mai multe hobby-uri ale mele se întâlesc profitând de momentul creativ (mă refer la cântat şi dansat).

Şi pentru că vreau să vă şi amuz niţel, după multe ore de curăţenie istovitoare prin sertarele mele  (haos inimaginabil de regulă) am găsit astăzi jurnalul ţinut de mama despre naşterea şi primii ani din viaţa mea şi ai fratelui meu.  Bineînţeles că am fost înduioşată să citesc câţi centimetri aveam, când am spus primul cuvânt, când am umblat şi aşa mai departe. Cu toate acestea hazul meu a fost provocat de secţiunea „mâncăruri favorite” unde mama trecuse din timpul prunciei mele cuvintele: „carne, fructe, ciocolată” . Iată cum, titlul se adevereşte, eu până astăzi considerând ciocolata ca parte importantă a vieţii mele.

Şi pentru că aţi rezistat să citiţi până aici, am să vă ofer drept recunoştinţă o reţetă simplă şi delicioasă în special pentru iubitorii de ciuperci.

  • ciuperci champignon
  • şuncă
  • caşcaval răzuit
  • sare, piper (opţional)

Se taie mărunt şunca, se aşează în ciupercile decojite în prealabil şi se pune caşcavalul peste. Se asezonează şi se pun la cuptor sau în tigaie sub capac, pentru a se rumeni ciupercile şi pentru a se topi caşcavalul. Nu trebuie ţinute mult, depinde de gust. Se servesc calde şi cu multă poftă.

Poftă bună!

Anunțuri

8 răspunsuri to "Old habbits die hard"

Ah, dear foodie, I know your pleasures.

Si eu o duc foarte bine in bucataria de acasa, unde este cuptor (!). De ce am scapat, si ma bucur, sunt cozile infernale de la shopping. Ce ma bantuie insa, sunt xmas cards ce tre sa le trimit. What was I thinking?

Si multumim de reteta, will try it out. Incearca si varianta in iena sau tava, de un pic de ulei/unt pe fund sa nu se prinda, un strat de vinete taiate rondele (grosime 5-7 mm), unul de felii de rosii, unul de sunca, unul de ciuperci champignons taiate subtiri, unul de cas si deasupra niste felii de rosii mai mici imprastiate ca la pizza. Plus sare si piper si oregano sau busuioc. Poti sa incerci diferite combinatii. Si trebuie lasat in cuptor vreo 20 minute. (E reteta de vara si eu imi fac pofta scriind asta acuma… what was I thinking?…)

You were thinking about…food, pal!! 😀

Mersi că eşti aici! Means a lot to me. Musai să încerci reţeta că sigur îţi va plăcea. Eu mâine încerc „musacaua” ta de legume. Deja mi-e poftă! Cât despre cozile infernale, eu încă n-am scăpat. Baftă cu greeting cards alea! 😀

Şi să ştii că-mi place „foodie”, mă face să zâmbesc. 🙂

Foodie, sună bine într-adevăr şi puţin hazliu 😛 În timp ce citeam mărturisesc că mi-a fugit gândul la cum ai savurat clătita aceea cu caşcaval pe care am împărţit-o (acum mi s-a făcut poftă, damn).
Ciupercile sunt favoritele mele, am încercat deja ceva asemănător. Momentan nu pot renunţa la cartofii copţi, cu unt topit pe ei şi puţină sare. Yammy!

Later edit: clătita cu şuncă şi caşcaval. Ne-a ţinut de foame cât de 3 lei :))

Neaţa! şi…LA MULŢI ANI!!! 😀

Şi apoi să ştii că după noaptea asta de Rev îmi e foaaaaarte foame :)) aşa că amintirile legate de clătita aceea îmi lasă gura apă. 3 lei sau oricât, acum aş mânca una 😀

Pe lista de must do a anului 2011: mergem să mâncăm!

Poftă la cartofii copţi! 🙂

”Andra – connecting people” :))
Bine ai venit în acest univers al cuvintelor. Se pare că Summit-ul cu pricina a avut o influență destul de mare asupra noastră sau pur și simplu a trezit în noi vise ”adormite”.
Eu zic să fie cu succes ceea ce ai pornit. Multă baftă și abia aștept să fiu o cititoare fidelă..să fiu și eu desupra valului :*

CC.

Mulţumesc mult! Cu siguranţă Summit-ul, şi nu numai, au trezit cum frumos ai spus visele adormite. 🙂 Îmi doresc sa te am ca cititoare fidelă şi să fie un început spre ceva mai bun această „bloggăreală”.:D

Te aştept să fim deasupra valului :*

Citind despre cadouri mi-am amintit de site-ul de unde mi-a cumparat iubitul meu un ursulet de plus ieftin 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 5 urmăritori

Decembrie 2010
L M M M V S D
    Ian »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d blogeri au apreciat asta: